Missie en Visie

ACADEMIE VOOR ESTHETISCHE AANGEZICHTSCHIRURGIE

Onze Missie

De Belgische academie voor esthetische aangezichtschirurgie is opgericht vanwege de noodzaak om discriminatie in opleiding en beroep te bannen die historisch op bepaalde specialiteiten valt die volgens hun trainingsprogramma’s en wetgeving voldoen aan een adequate opleiding voor het uitoefenen van esthetische aangezichtschirurgie.

De vereniging heeft daarom de filosofie en het primaire doel om alle specialiteiten, zonder vooroordeel (uitsluitend medisch) die vanuit hun opleiding, training en wetgeving de esthetische aangezichtschirurgie geheel of gedeeltelijk beoefenen, te integreren zolang zij in deze multidisciplinaire subspecialiteit voldoende opleiding hebben genoten.

Deze specialiteiten zijn Mond-, kaak- en aangezichtschirurgieKeel-, neus- en oorziektenPlastische en reconstructieve chirurgieOftalmologie en Dermatologie.

PROFESSIONELE INTEGRATIE


De academie streeft naar de integratie van professionals uit verschillende specialismen rond een gemeenschappelijk doel: het ontwikkelen van individuele en institutionele belangen in de esthetische aangezichtschirurgie.

CONTINU ONDERWIJS


Door middel van een permanente trainingsactiviteiten biedt de AEAC haar leden een geüpdate en doorlopende training waarmee ze in de uitoefening van hun discipline de hoogste kwaliteitseisen kunnen bereiken.

WETENSCHAPPELIJKE SESSIES


De AEAC bevordert de organisatie van multidisciplinaire wetenschappelijke sessies met deelname van de beste professionals in hun vakgebied.

ONDERZOEK


De vereniging zet zich in voor de vooruitgang van de specialiteiten die actief zijn in de esthetische aangezichtschirurgie waaronder de bevordering van wetenschappelijk onderzoek dat bijdraagt tot een betere outcome.

PROFESSIONELE PRESTIGE


We moedigen onze partners en leden aan door zichtbaarheid in de academie als onderdeel van een selecte groep van professionals verenigd in de esthetische chirurgie van het gelaat.

CURSUSSEN EN CONFERENTIES


De vereniging zal een jaarlijks congres houden dat een programma biedt met de nieuwste trends en vooruitzichten, evenals het nieuwste onderzoek op het gebied van aangezichtschirurgie wereldwijd.